WordPress på Mac

Det er enklere enn du tror og veldig praktisk om man skal lære seg WordPress.

Det er jo da helt åpenbart at du trenger en mac, men dette går også fint på en vanlig PC. Vi starter helt enkelt med å gå til LocalWP.com og laster ned programmet. Du kan velge å opprette en konto eller bare laste ned programmet. Velg om du bruker Windows eller Mac og installer programmet.

Her er det ingen hensikt å tenke at dette er vanskelig, for det er så enkelt som å klikke på et par godt forklarte knapper.

Start ved å klikke på det store + tegnet under “local sites” Da dukker dette bildet opp, som er veldig selvforklarende.

Wordpress på Mac

Trykk på “create a new site” og gi nettsiden din et navn. Videre er det bare å benytte de innstillingene som blir foreslått, ingen hensikt å bli teknisk her. Trykk på “continue” og velg et brukernavn og passord. Nå er det viktig at du husker hva du skriver inn her, for dette må du logge inn med senere.

Trykk “add site” så starter installasjonen av en ny WordPress side lokalt på maskinen din. Easy peasy 🙂

Wordpress på Mac

Klikk på “One-click admin” slik at denne står på og velger brukeren du opprettet tidligere. Da blir det enklere for deg å logge inn ved å bruke knappen som det står “WP Admin” på. Da kommer du direkte til backend og kan starte med å leke deg rundt i systemet.

Vi synes det er enklere å lære når man får prøve seg selv, men man finner mange ressurser der ute for å lære. Vi kan anbefale f.eks Youtube og den norske WP skolen