Datainnbrudd hos Domeneshop

Som omtalt i flere aviser har Domeneshop hatt et uheldig datainnbrudd. Dette har resultert til at over 300.000 passord er på avveie. Det er i hovedsak e-post brukernes adresser, brukernavn og passord som er blitt lekket.

Passordene er heldigvis kryptert, men det er bare spørsmål om tid før dette er løst for de som nå sitter med informasjonen. Det er derfor viktig at du sørger for å endre passord, snart som mulig. Dette gjelder da om du er kunde hos Domeneshop, men man skal likevel passe på å endre passord ofte nok og ikke benytte samme passord til alle kontoer (ja, vi vet det er vanskelig å huske på alt)

Kunne innbruddet vært unngått?

Det kan man bare spekulere i og det vet nok Domeneshop best selv. Vi går ut ifra at de nå øker sikkerheten rundt sine tjenester betraktelig. Vi anbefaler dog at det er bedre og være føre var, slik at man kan unngå slike situasjoner.

Hvordan kunne datainnbruddet vært unngått?

De viktigste tiltakene er å holde systemene sine oppdatert. Benytte et kraftig passord som inneholder store og små bokstaver, tall og tegn. En god brannmur som sperrer for uønsket trafikk vil sterkt redusere slike forsøk. Vi anbefaler også å sperre ute trafikk fra land som man ofte får suspekt trafikk om man ikke har noe butikk å gjøre i de landene.

Vi håper Domeneshop kommer seg styrket ut av dette og at flere aktører, både store og små tar sikkerheten på alvor.

Har du spørsmål om sikkerhet rundt ditt eget nettsted, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Datainnbrudd hos Domeneshop
Datainnbrudd hos Domeneshop